четвъртък, юни 21, 2012

"Drawing Day България, да рисуваме заедно" се проведе на 02.06.2012 година = Резултати

Времето показваше, че е с нас - слънчицето сякаш ни позираше, защото ние го изобразявахме почти на всяка рисунка. Това не ни стигна и решихме да се 'подписваме' с него. Създадохме общ плакат и повечето от нас не забравиха да впишат инициалите си в мини-слънца, които накрая наброяваха 135 различни лъчения :)
 Можете сами да пресметнете колко пропуснаха този момент, защото всички рисунки се оказаха 230. Ще Ви затрудни само фактът, че някои ентусиасти създадохме повече от една: Васил Караделев-8, а цялата група от Куклен-14, сем. Дърмонски-9, сем.Загорски-5, сем. Чиколови-7, мама Мили и дъщеричка  Дария-7, групата от Асеновград-6, Божидара Салтова-5, сем. Петрови-8...

 Ще разкажа и за няколко приятели на рисуването, които отлично разбраха идеята да рисуваме ЗАЕДНО и дойдоха всички членове на семейството. Димитрови бяха най-голямото: мама, татко, син и две дъщерички; но и най-малкото детенце, посетило инициативата беше тяхното бебенце, което нямаше и половин годинка :) Кака Елица също направи 5 рисунки.

 Колеви, Петрови, Кирилови и Николови дойдоха по 4-ма, но само таткото на последните се включи също и в рисуването. Не закъсняха и други бащи /9/, които бяха довели чедата си.
Мило ми стана, когато четях авторите на рисунките: " Ния 4 г.и татко 40 г.", "мама и Свети", "Гинка/7*4/", "Ганка 65 г."...
 Всеки си тръгна с награда за участие: книжки, материали за рисуване, балони... и спомен за няколкото часа, които прекарахме заедно.
Община Пловдив за втора поредна година осигурява поощренията за малчуганите. Г-н Георги Титюков е зам.- кмет по  "Спорт, младежки дейности и социална политика"  и с радост подкрепя инициативите ни.
Изложбата в Детски отдел е готова да Ви разкаже кои са останалите участници. Тя беше открита на 11.06 и ще можете да и се любувате до 11.07, но при интерес ще я запазим. После ще отпътува на гости на другите градове, които се амбицираха да участват.
http://www.facebook.com/drawingdayBG


Няма коментари:

Публикуване на коментар