вторник, 3 юни 2014 г.

"Drawing Day – България – да рисуваме заедно!” за V-та поредна година събира деца, родители, познати и непознати да споделят творбите си от различни места на страната на 7-ми юни 2014-та година2014 г. – Година на правата на детето = ДАЗД
"ЮНИ
ПРАВО НА ДЕТЕТО ДА ЖИВЕЕ С РОДИТЕЛИТЕ СИ И ДА ПОДДЪРЖА ВРЪЗКА С ТЯХ
ПРАВО НА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ НА ЛИЧНИЯ ЖИВОТ
7 юни - "Drawing Day – България – да рисуваме заедно!” - темата на инициативата е "Правата на децата"
Партньори: ДАЗД и Център за работа с доброволци към Регионална Народна библиотека „Иван Вазов", гр. Пловдив
ЮЛИ
ПРАВО НА  ПОЧИВКА, ИГРА И КУЛТУРНА ДЕЙНОСТ
ГАРАНТИРАНЕ НА БЕЗОПАСНОСТ – ВКЪЩИ И НАВЪН
 1 - 3 юли – Лятна читалня на открито „Библиотека в парка – да се срещнем в Цар Симеоновата градина”
Партньори: ДАЗД и Център за работа с доброволци към Регионална Народна библиотека „Иван Вазов", гр. Пловдив"
Инициативата "Да рисуваме заедно" ще се проведе за пета поредна година в Пловдив

Малки и големи рисуват на Главната в Пловдив


http://eventsplovdiv.info/articles/view/3529
 ""Drop everything and draw!" на 07.06.2014 г. от 16:00 до 18:00 ч. на стълбите на Каменица. Там ще намерите всичко необходимо, за да рисувате ЗАЕДНО с нас - Център за работа с доброволци/част от НАРД/ към РНБ "Иван Вазов".
Никой не мери Вашите артистични способности, нито Ви сравнява уменията да рисувате - ВСЕКИ МОЖЕ! Дали е лесно?! Просто вземете молив и малко листче и... опитайте ;)
 В рамките на няколко часа ще общувате пълноценно с децата си, с близки или непознати. После ще се върнете, за да разгледате изложбата от мигове, в които всеки е оставил нещо от себе си чрез символ и цвят. А не искате ли да научите какво се е случило в другия град/повече от 16 града и над 40 групи/? Просто е - надзърнете в албума, който те са споделили с всички:  www.facebook.com/drawingdayBG
 Предложих идеята си на библиотеката, за да покажем на децата, че там е весело и приятно, че сами могат да направят деня си интересен, за да ги поканим да се включат и в другите инициативи свързани с книгите. Децата трябва да участват активно в създаването на изкуство, защото това развива тяхната креативност, обогатява културата им и ги образова.
 Това е ден, в който можеш да покажеш на другите, че вярваш в уменията си да създаваш красота, да споделяш и да се чувстваш свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще. Да го направим!"

Съорганизатори са общинският отдел "Спорт, младежки дейности и социална политика"

http://detskiknigi.com/pravata-na-detsata-v-risunki/
"Правата на децата в рисунки
Имат ли права децата? А имат ли мнение по въпроса? Инициативата Drawing Day – България ги приканва да покажат в рисунки мнението си по темата “Правата на детето” на 07.06.2014 г.
Събитието се ражда през 2010 г., когато за първи път българските деца от пет града на страната стават част от световната идея за създаване на милион рисунки в един ден. "Организирахме и проведохме невероятния празник, обходил цял свят." През 2011 г. заявилите участие градове са вече 8, а създадените рисунки – 573. През 2012 г. децата от 13 града на България рисуват своите 1500 картини по темата “Свободна България”, а през изминалата година малките художници сътворяват над 1674 картини на тема “Приказно детство”.
Колко картини ще успеят да създадат децата на България на 7- ми юни? Кои градове са заявили участие? Следете всичко на Фейсбук-страницата на Drawing Day – България и непременно заведете детето си да нарисува своето мнение.
Инициативата “Drawing Day – България – да рисуваме заедно” стартира по идея на Мария Петрова – активен учител от Пловдив, координатор на Център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ “Иван Вазов” – Пловдив, организатор и водещ на творческите работилнички, както и ръководител на Лятната читалня в парка."

 Това са написали част от медийните ни партньори за предстоящото събитие, но скоро ще узнаете всичко за него.
 Запомнете! 07.06.2014 г. ще се рисува на тема "Правата на детето" в градовете: Пловдив, София, Ловеч, Пазарджик, Димитровград, Габрово, Шумен, Силистра, Бургас, Стара Загора, Лясковец и селата: Царацово, Труд и Искра.
Всички имат различен начален час и организация, но творят по една тема, а после споделят случилото се на страниците на инициативата. Там търсете и подробности или ме попитайте, за да Ви дам точни данни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар