събота, юли 05, 2014

Вашата трета „Лятна читалня на открито в Пловдив” няма врати, но отваря прозорци...

Име: „Лятна читалня на открито в Пловдив”
Дата: 8, 9 и 10. 07. 2014 г.
Място: Градинката на Джумаята /”Седмото тепе”/ и 
стълбичките зад Джумая джамия
     Час: 10:00 – 12:00 часа
 Вашата «Лятна читалня на открито в Пловдив» се  провежда за 3-та поредна година. На откриването /8.7.2014 г. от 10 ч./ ще присъства зам.-кметът на гр. Пловдив /г-н Стефан Стоянов - “Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики”/ и директорът на РНБ „Иван Вазов” /г-н Димитър Минев/.
 Тази година имаме подкрепата и на още едно издателство, с което броят им нараства на 6„Просвета”, „Фют”, „Егмонт - България”, „Клевър бук”, „Хермес” и „Жанет – 45”. 
 С детските  книги, активните карти, детските списания, енциклопедии, дарени книжки от граждани... ще направим весел празник с Центъра за работа с доброволци /част от НАРД/ към  РНБ «Иван Вазов» - Детски отдел. Децата ще могат да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, играят театър, учат английски, играят и се забавляват с доброволците на ЦРД и „Лео клуб – Пловдив”.
 В 10:30 ч. Мария Петрова /координатор на ЦРД/ ще Ви разкрие каква изненада сме подготвили във всяко едно от ателиетата и децата сами ще изберат от кое място да започнат приключението си в книжния свят на открито. След всяка езикова игра - наградка за участниците.
 Във вторник ще се срещнете и с авторката Катя Белчева /10:40 ч./.
Ще поканим децата да репетират за театрална постановка със студенти на ПУ, а на 10-ти ще ни я изиграят. Ще сътворим и картонена скулптура от букви...
Ателие «Клевър бук» - ще работят с активни карти и книги-игри; 
Ателие «Егмонт-България» и «Фют» - ще разглеждат детски списания и ще решават езиковите задачи в тях; 
Ателие «Просвета» - ще пишат в помагалата за развитие на концентрацията, ще четат книги и енциклопедии; 
Ателие «Хермес» - ще четат книгите от Летния списък;
Ателие «Жанет-45» - ще се запознаят с авторката Катя Белчева /във вторник/; ще съставят приказки и правят книжки;
Ателие «Скулптура от букви» –те са оформени от картон с прорези, а децата ще ги украсяват с думи и рисунки, а после ще ги нанизват една в друга;
Ателие «Детски театър»
Ателие «Езикови работилнички»
    
 След трите дни четене на открито ще поканим децата да се запишат в безплатни курсове по английски, испански, италиански и немски в Детски отдел. Техни преподаватели ще са доброволците от «Лео клуб – Пловдив». Входът ще е с читателската им карта, а накрая ще получат грамота.
  Наши партньори са: Община Пловдив, «Лайънс клуб Пловдив – Филипополис», ДАЗД - участваме в програмата им за честване на годината /2014/ на Правата на детето, НАРД...
 Наши спонсори: "Бочко" и "Барт".
Страницата в Интернет, която ще показва снимки от събитието:
//www.facebook.com/zaednovbibliotekata//

Няма коментари:

Публикуване на коментар